Επιστρέφει το καλοκαίρι? και μετά Χειμώνας?

Μεγάλη διχογνωμία μεταξύ των στοιχείων για την εξέλιξη του καιρού μέχρι τα τέλη του μήνα,ωστόσο φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει λίγο η κατάσταση στο καιρικό σκηνικό.
 

Συγκεκριμένα φαίνεται πως ήδη από τις επόμενες μέρες θα έχουμε μια άνοδο της θερμοκρασίας πιο αισθητή στην κεντρική και νότια χώρα . Μετά από αυτήν την άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε αισθητή και απότομη πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Από το Σαββατοκύριακο 20-21/9/2014 αρχίζει η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η οποία θα κορυφωθεί την νέα εβδομάδα μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη 22-23 όπου θα αρχίσει μια πρόσκαιρη αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας στις 24 του μήνα. (Η δυτική Ελλάδα δεν θα καταλάβει κάτι από αυτήν την πτώση της θερμοκρασίας).

Όσον αφορά τις βροχές το Σαββατοκύριακο ,μόνο στην βορειοδυτική ορεινή Ελλάδα(Ήπειρος) και στα ορεινά της Ροδόπης θα έχουμε κάποιες μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες,πιθανότητα και στα ορεινά της δυτικής&κεντρική Μακεδονίας μέχρι την ανατολική Μακεδονία). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει γενικά καλά,χωρίς βροχές αλλά με ηλιοφάνεια εκτός από την βορειοδυτική χώρα(Ήπειρο) αλλά και τα ορεινά της Μακεδονίας-Θράκης όπου θα έχουμε κάποιες μπόρες μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας.

 

Έπειτα και πάλι θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας στις 25-27 του μήνα ,ωστόσο δείχνει να είναι και η τελευταία καθώς προς το τέλος του μήνα φαίνεται ουσιαστική κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών στην χώρα μας με βροχές και γενικότερα μια άκρως φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού που σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα χαρακτηριστική και χειμωνιάτικη για την εποχή.