Έρχεται Kατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας -Που θα χαλάσει ο καιρός?

Μετά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα κρατήσουν μέχρι και το Σάββατο στην κεντρική,ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα,φαίνεται πως την Κυριακή 19/10/2014  θα αλλάξουμε εποχή απότομα με την θερμοκρασία να κατρακυλάει σχεδόν 10οC με βάση τα σημερινά επίπεδα.
 
Ενισχύονται οι βοριάδες στα πελάγη που θα φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ,ενώ σε κάποιες περιοχές θα έχουμε μουντό καιρό με κάποια λίγα φαινόμενα .
 
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης θα μας επισκεφτούν από την Ρωσία και την Μαύρη Θάλασσα: 
 
Πιο αναλυτικά:
Από το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας από την Θράκη με κάποιες πρόσκαιρες βροχές την νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή το πρωί στον Έβρο,τα ορεινά της Ροδόπης και θα φτάσουν και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία το πρωί της Κυριακής και κυρίως στην νότια Χαλκιδική .Τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στην δυτική κεντρική και βόρεια-βορειοδυτική Ελλάδα . 
 
Από το ύψος της κεντρικής-ανατολική Μακεδονίας-Θράκης ,σε Πέλλα-Πιερία-Ημαθία,νοτια Χαλκιδική,ανατολική Θεσσαλία(Μαγνησία) μέχρι και την κεντρική&βόρεια Εύβοια αλλά και την βορειοανατολική Στερεά(Φθιώτιδα,Φωκίδα) θα έχουμε πιο μουντό καιρό με ψιλόβροχο ή ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανότητα και για σποραδικές καταιγίδες .
 
 
 
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλίσει ομαλά με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.Πιο πολλές οι νεφώσεις στο Αιγαίο,στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη με πιθανότητα για ψιχάλες ή ψιλόβροχο στα ορεινότερα τμήματα.
 
Αρκετό κρύο για κάνει και την Δευτέρα 20/10/2014