Ισχυρές καταιγίδες-Πέμπτη 14/11/2013

 

Καθώς αυτό το χαμηλό στροβιλίζεται στο κόλπο της Σύρτης αυτό το διήμερο δείχνει σταδιακά εξασθενούμενο να κινείται ανατολικότερα επηρεάζοντας για ακόμα μια φορά μεγάλο μέρος της νότιας νοτιοδυτικής και νοτιοανατολικής χώρας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα ,και θα συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις ή και από χαλάζ-ρυπαίους ανέμους κατά την διάρκεια της καταιγίδας.


Φαίνεται οτι θα επηρεαστεί αρκετά η Πελοπόννησος ,η Αττική ,οι δυτικές Κυκλάδες η Κρήτη αλλά και η ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία-βορειοανατολική Στερεά

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις που θα δίνουν βροχές κατά διαστήματα και συγκεριμένα από το ύψος της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας μέχρι και την Θεσσαλία. Πιο ασθενή φαινόμενα με σταδιακή βελτίωση του καιρού στο βόρειο Ιόνιο στην Ήπειρο και σταδιακά και στην δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και την βορειοδυτική Θεσσαλία.

 

Δεν φαινέται να επηρεάζονται η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αργά το απόγευμα προς το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε στο παρακάτω χάρτη που θα σημειωθούν τα έντονα φαινόμενα:

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7  μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.

Για να δείτε πιο αναλυτικά την πρόγνωση για την Πέμπτη και την Παρασκευή 14-15/11/2013 ,πατήστε στο παρακάτω λινκ >> http://weather-in-greece.gr/kairos-ellada-pempti-paraskeui

 

Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)