Έρχονται αλλαγές στα μέσα του Οκτώβρη?Η τάση του καιρού τον Οκτώβριο

Η τάση του καιρού από αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη:

Πιο αναλυτικά:

Από αυτό το Σαββατοκύριακο και την νέα εβδομάδα θα μας απασχολήσει το βαρομετρικό χαμηλό ανοιχτά του Ιονίου το οποίο έχει παραμείνει στάσιμο και "εχει εγκλωβιστεί κατά κάποιο τρόπο" καθώς το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο που προέρχεται από την Μαύρη Θάλασσα είναι συνέπεια του αντικυκλώνα-εμποδιστή που υπάρχει πάνω από την χώρα μας στην Ρωσία και την Σιβηρία.

Δείτε το παρακάτω χάρτη για να καταλάβετε:

 

Ωστόσο βροχές θα σημειωθούν κυρίως την Κυριακή 5/10/2014 και την Δευτέρα 6/10/2014  στην δυτική Ελλάδα που ίσως επεκταθούν την Δευτέρα και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Την Τρίτη 7/10/2014 και την Τετάρτη 8/10/2014  ενδέχεται οι βροχές να επηρεάσουν και την υπόλοιπη κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα καθώς το χαμηλό θα προσπαθεί να κινηθεί λίγο ανατολικότερα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 9-10/10/2014  θα έχουμε συννεφιά χωρίς ιδιαίτερες βροχές στην χώρα ωστόσο το Σάββατο 11/10/2014 είναι πιθανό και πάλι στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα να έχουμε κάποιες βροχές ασθενείς ..

 

Δηλαδή από αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε αρκετή συννεφιά όλες τις μέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ενώ οι βροχές θα είναι πιο πολλές μέχρι και την Τετάρτη και θα αφορούν κυρίως την δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.(με πιθανότητα να κινηθούν και λίγο πιο ανατολικά οι βροχές την Τετάρτη και να επηρεάσουν και την Αττική).Αρκετή ψύχρα έως και κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας συνοδεία βοριάδων.

 

Από την Δευτέρα 13/10/2014 (πιθανώς και νωρίτερα)φαίνεται μια άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι και τις 15 ίσως και παραπάνω ωστόσο ακόμα είναι θολό το σκηνικό όσον αφορά την εξέλιξη μετά τις 15 καθώς αρκετά σενάρια δείχνουν βροχές και καταιγίδες με νοτιάδες καθώς βαρομετρικά χαμηλά θα μας προσεγγίσουν από τα δυτικά.