Σαββατοκύριακο 9-10/11/2013

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και βόρειους ανέμους στα πελάγη ,πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα.
Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα αρχίσει να συννεφιάζει ,οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους και οι βροχές θα ξεκινήσουν σιγά σιγά μέσα στην ημέρα πρώτα από νησιά του Ιονίου και στην συνέχεια και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα.
Στην υπόλοιπη κεντρικ΄ή ανατολική και νότια αλλά και βόρεια χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 9/11/2013:

Γενικά αίθριος καιρός με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα . Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα με ψύχρα νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πολύ λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά τμήματα της χώρας το μεσημέρι  και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς βόρειοι που θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3-4 και βαθμίαια 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέσα στην ημέρα.

Κυριακή 10/11/2013:

Νεφελώδης θα ξεκινήσει ο καιρός στην δυτική βοριεοδυτική Ελλάδα με πυκνές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) στην Ήπειρο μέχρι και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει ο καιρός να κλείνει σε αυτές τις περιοχές και θα αρχίσει να ψιχαλίζει ή να βρέχει ασθενώς το μεσημέρι αλλά μέχρι και αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες οι βροχές θα έχουν ενταθεί και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Μέχρι τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα βρέξει και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα δηλαδή στην δυτική&κεντρική Στερεά αλλά και στην δυτιική βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός την Κυριακή θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγεα αραιές νεφώσεις (με την ινώδη γαλακτώδη όψη-cirrus) που θα πυκνώσουν μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην δυτική Ελλάδα με τα φαινόμενα.

 

Καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική και την Θεσσαλονίκη με λίγες αραιές νεφώσεις την Κυριακή να πυκνώνουν το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειους το Σάββατο θα στραφούν σε νότιους την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-19οC στην Θεσσαλονίκη και τους 22-23οC στην Αττική.