Αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού θα έχομε στην χώρα μας από την Πάρασκευή μέχρι και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
 

Πρόσκαιρα φαινόμενα θα έχουμε και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα την Παρασκευή.
 

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα από τα δυτικά και μετά και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 19/6/2014:

Άστατος θα είναι και πάλι ο καιρός στην δυτική και βόρεια Ελλάδα με μπόρες και καταιγίδες προς το μεσημέρι στην Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά Ελλάδα-βορειοδυτική Πελοπόννησο, μέχρι και την Μακεδονία και την Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν μπόρες στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Την Παρασκευή 20/6/2014:

Άστατος θα είναι ο καιρός στην δυτική Ελλάδα(Νησιά Ιονίου,Ήπειρος-δυτικής Στερεά-δυτική Πελοπόννησος αλλά και στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα μεταφερθεί και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας όπου θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική&ανατολική Μακεδονία ,την Θεσσαλία αλλά και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου .

Τοπικές μπόρες θα έχουμε και στην Πελοπόννησο μέχρι και την νοτιοανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της Κρήτης.

 

Βροχές και καταιγίδες στο νομό Θεσσαλονίκης την Πέμπτη και την Παρασκευή,ενώ στην Αττική καλύτερος ο καιρός με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού και την Πάρνηθα όπου ειναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες στην βορειοανατολική Αττική.